Gratis verzending      Hoge kwaliteit      Binnen 24 uur verstuurd     Uitstekende service

Modekleuren lente/zomer 2021

Modekleuren 2021 armbanden
Marleen van Wel
26 maart 2021

Dit zijn de modetrends van lente/zomer 2021

Is het je weleens opgevallen dat als je door de winkelstraten loopt – ja, weet je nog hoe dat voelt van lang, lang geleden? – de modewinkels vaak uit hetzelfde kleurenpallet inspiratie putten? Dat komt doordat deze modekleuren, al ver voordat wij deze in de winkels zien, bepaald worden op de catwalks van de grote merken. De New York Fashion Week is één van de meest toonaangevende mode-evenementen, waarbij internationale modecollecties worden getoond aan kopers, pers en het grote publiek. In deze blog nemen we je mee in de belangrijkste modekleuren van Spring/Summer 2021, oftewel de trendkleuren van lente/zomer 2021.

 

PANTONE®

Omdat kleurnamen behoorlijk abstract zijn, is de kleurnummering van PANTONE® een geschenk uit de hemel. Bedenk zelf maar als iemand “blauw” zegt, zal de één denken aan ‘baby blauw’, terwijl de ander een stuk donkerdere kleur blauw in zijn hoofd heeft. En daartussen zitten ook nog tal van kleurnuances. Om al deze kleuren te onderscheiden is aan iedere denkbare kleurtint een kleurcode gehangen. Dit PANTONE® kleurensysteem wordt over de hele wereld gebruikt en zo kan door iedereen in dezelfde ‘kleurtaal’ worden gesproken, wat voornamelijk handig is voor leveranciers en inkopers van mode artikelen, zoals kleding, tassen en sieraden.

Modekleuren 2021, natuursteen armband

Kleurenpallet mode van dit voorjaar

In modeland merken we dat we in het voorjaar van 2021 het pandemische jaar 2020 achter ons willen laten met een flinke dosis positiviteit, door een groot scala aan vrolijke kleuren. Wanneer we inzoomen op modekleuren, die we terugzagen op de verschillende modeshows en ranways van New York Fashion week, zien we een 15-tal kleuren die hier uitspringen. Van lieve pasteltinten, zoals ‘Green Ash’ en ‘Burnt Coral’, tot knallende kleuren, zoals ‘French Blue’ en ‘Raspberry Sorbet’. Als kleuren van het jaar 2021 heeft PANTONE® ‘Illuminating’ (geel) en ‘Ultimate Gray’ (grijs) benoemd. Deze frisse en stoere combinatie van geel en grijs zullen we vaker tegenkomen dit voorjaar. En hoe leuk is het dan dit te combineren met gele en grijze natuursteen armbanden?

Naast natuursteen armbanden in de kleuren van het jaar 2021 – geel en grijs – heeft Bali Beads ook armbanden in de overige kleuren uit het modekleurenpallet SS 2021 vanuit de New York Fashion Week.

Pantone Kleurnaam Bali Beads armband
14-1050 TCX Marigold Soft Orange Jade natuursteen armband
15-4020 TCX Cerulean Nog niet online, neem contact op voor meer info/foto’s
18-1248 TCX Rust Apricot Brown Rode goudsteen armband
13-0647 TCX Illuminating Soft Yellow Jade natuursteen armband
18-4140 TCX French Blue Sky Blue Jade natuursteen armband
13-0117 TCX Green ash Mint Green Aventurijn natuursteen armband
16-1529 TCX Burnt Coral Terra Brown Jaspis natuursteen armband
16-5938 TCX Mint Emerald Green Jade natuursteen armband
17-3628 TCX Amethyst Orchid Lavender Purple Amethist natuursteen armband
18-2043 TCX Raspberry Sorbet Hot Pink Jade natuursteen armband
19-0418 TCX Inkwell Midnight Blue Blauwe goudsteen armband
17-5104 TCX Ultimate Grey Moon grey Jaspis natuursteen armband
11-0110 TCX Buttercream Nog niet online, neem contact op voor meer info/foto’s
14-1127 TCX Desert Mist Woodstone Brown Jaspis natuursteen armband
16-0632 TCX Willow Olive Green Jade natuursteen armband
Modekleuren 2021, pantone

Zwart en wit; dat kan altijd!

Het is je misschien opgevallen dat in de modekleuren niet expliciet de kleuren zwart en wit genoemd worden, terwijl je deze wel altijd in de modewinkels tegen komt. Dat klopt! Zwart en wit zijn all time favourites! Deze kleuren zijn niet mode-/seizoensgebonden, maar zien we als basiskleuren. Uiteraard ligt hierbij in de zomer vooral de nadruk op wit en in de winter op zwart. Op zoek naar een bijpassend wit armbandje of zwart armbandje? Bali Beads heeft deze must have kleuren natuurlijk standaard in het assortiment.

Modekleuren; wat moet ik ermee?

Moet je nu je complete garderobe en sieraden omgooien naar de modekleuren van dit moment? Zeker niet! Modekleuren zijn vooral bedoelt voor vernieuwing in het modebeeld. Dat maakt het dynamisch; dat maakt het mode. En natuurlijk hopen alle modeketens dat veel mensen deze nieuwe mode kopen, maar natuurlijk is iedereen hier vrij in. Waarschijnlijk heb je bepaalde modekleuren die je aanspreken en andere kleuren juist weer helemaal niet. En gelukkig verschilt iedereen qua smaak; over smaak valt tenslotte niet te twisten. Maar wat vooral fijn is, dat de verschillende aanbieders op elkaar afgestemd zijn, zodat als je bij de één een leuk shirtje gevonden hebt, je bij de ander ook een bijpassend vestje kunt scoren. Of een matching natuursteen armbandje😉 Wat zeg nu zelf; als iets fijn combineert, is dat toch heerlijk om te dragen?

 

Wat je misschien ook leuk vindt …

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

De waardering van balibeads.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 22 reviews.

Pin It on Pinterest